Jdi na obsah Jdi na menu

Birmingham? Birmingham!

31. 8. 2010

 

 

Přehlídku jsem znala z minulosti už z různých fotoalb a několika vyprávění a věděla jsem, že jde o monstrózní věc. Ale že půjde o takový nářez, to jsem netušila. Že se na ploše větší než cca jeden a půl fotbalového hřiště dokáže sejít tolik „čučvorkových“ příznivců, nacpat tam několik set úžasných a ještě úžasnějších quiltů a v neposlední řadě i vytvořit tam i jedno velké patch-tržiště, to se mi nezdálo ani ve snu! To, že tam české patchworkářky měly i svůj stánek, to už je jen jedna krásná třešnička na skvělém dortu.

O výstavě v Birminghamu nemá cenu psát, pokud to jen trošku půjde, tak ta stojí za to ji prožít. Díky všem, kdo mi to umožnili – mé rodině, která mi uspořila nějakou tu libru na cestu, a kamarádkám, které mě v pravou chvíli vždy pomohly nasměrovat, ať už se jednalo o gate na letišti nebo nějaký  přehlédnutý skvost ve výstavní hale.

Tady je pár fotek k pokochání: http://mankamanka.rajce.idnes.cz/Birmingham_2010/

 

Hned druhá po šití - ne-li dokonce úplně první - má nejoblíbenější činnost je prohlížení patchworkových výrobků a obrázků. Spadla jsem do toho hned na první výstavě v Nových Hradech před třemi lety a drží mě to dodnes. Za patchworkem jsem sjezdila už notnou část republiky a bylo jen věcí času, kdy začnu šilhat i po zahraničních výstavách. A proč chodit ke kováříčkovi, když můžu rovnou ke kováři – v mém případě se jednalo o The Festival of Quilts 2010 konaný v The National Exhibition Centre v anglickém  Birminghamu. 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 3
Celkem: 321388
Měsíc: 4642
Den: 156