Jdi na obsah Jdi na menu

Den divných balíků

15. 9. 2009

Dlouho mi trvá, než se k něčemu rozhoupu. V případě, že se rozhoupu, tak potom zase neznám míru. Podle tohoto vzorce mi mají přijít zhruba ve stejném časovém horizontu čtyři balíčky. Přišla dvě oznámení, celá natřesená kvačím na poštu. Balíček od Dáji - čekám obálku, přece jen až TOLIK jsem se nerozvášnila, a balíček s evolonem. Sice 11 metrů, ale je to lehčí než látka, tak to bude hračka, ještě poberu i nákup.

Jenže, člověk míní, odesílatel mění. Balíček od Dáji - oops - regulérní krabka od bot, nějak jsem se asi rozšoupla, inu, stane se. Čekám na druhý balíček s evolonem. Nic. Dlouho nic. Pak odněkud zezadu přinesou obrovskou trubici s navinutým „kobercem“ evolonu, váha skoro pět kilo, výška přes 220 cm. Trošku jsem pobledla, pak se chvíli přestrkovala s pošťačkou u vydávacího okénka, kde se evidentně nepočítalo s manipulací balíčku většího než kniha a pak hurá do metra. Tam se naštěstí nedivili ničemu a přepravili mě i mé dva „balíčky“ bez mrknutí kolejnice. Rodina sice očka trochu vyvalila, ale už jsou taky docela zvyklí, tak jsme bez větších protestů  „medvěda“ umístili do kouta.

Přijedu domů - třetí oznámení! To je z Amazonu, tři knížky budou po téhle zkušenosti brnkačka. Mé zvědavé já mi velí opět sednout na metro a mazat zpět směr poštovní úřad, naštěstí už k jinému okénku. Zde je postup daný, vrazím oznámení, počkám než najdou a jdu si vyzvednout k bočním dveřím, však to všechny známe. Ne tak dnes. Bod jedna a dvě v pořádku, ovšem u bočních dveří mě čeká úřednice s igelitovým pytlem velikosti cca metr dvacet na metr opatřeném jakousi obrovskou visačkou v neznámém jazyce (ne, fakt jsem z těch anglických slov neznala ani jedno!) a podivnou krabicí uvnitř. Dál už to zkrátím, metro, pobavená rodina…

Důvodem toho igelitového pytle byla asi  dvoucentimetrová dírka v originální  krabce a její mírná deformace, ale proč soudruzi na zahraniční poště použili něco mezi celtou a stanem, to netuším.

Ještě čekám balíček s knížkou z Hradce Králové. Knížka je rozměrů A4, tloušťky cca 1,5 cm. Radši pojedu autem.

PS: Tak, asi takhle to vypadalo… 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

taky jsem to zažila

(mašla, 14. 2. 2011 18:58)

Nedávno jsem našla ve schránce upozornění o uložení zásilky s výrazným červeným nápisem -nadrozměrná zásilka-Vydali jsme se s manželem autem,netušíc co by tam mohlo být. Stojíme u okénka napjatí a světe div se,jsou to tři časopisy v jedné obálce,která neprošla otvorem ve schránce.

Nádhera

(Petra, 14. 2. 2011 12:14)

Moc pěkné čtení. Já zásadně nosím balíčky domů na tajňačku neb moje drahá polovička si ještě (po cca 10 letech) nezvykla a asi doufá, že mě to zas pustí. Nevím nevím jak bych propašovala tohle :)

diagnoza

(jajka466, 1. 10. 2009 21:26)

Tak jsem se pořádně zasmála!!! Skvělý přůřez úspěšným dnem patchworkářky, pro kterou už to není koníček, ale diagnoza!!!
Důvěrně to znám :-)))

Ha ha ha

(Mirka Kimlová, 25. 9. 2009 7:58)

Řehtám se u toho jako blázen !!!Alespoň něco veselého poránu,jinak zprávy jako obvykle katastrofické.Zdravím,Mirka Kimlová,Litvínov

Tak to chodí

(Jiwa, 17. 9. 2009 11:05)

Pošli to do Poštovních novin,zasloužíš si honorář,určitě to otisknou.Máš nadání spisovatele!!!

super zážitek

(Ivetata, 16. 9. 2009 18:19)

Tak to nemá chybu, to sis to užila :-D

Těžký život pošťáka!

(Mickey, 16. 9. 2009 12:44)

Tak Romi, kromě patchworkových dovedností máš i skvělé literární schopnosti. Uvidíme, zda se příště projeví i básnické střívko :-)) Zážitek s pytlem mám už za sebou taky, přišla jsem domů a pytel v předsíni.... taky se celkem divili.

to je život!

(HaF, 16. 9. 2009 10:38)

Úžasná příhoda, máš literární počin, jednou vydáme čřučřvorkové fejetony knižně!

chacháá

(pioli, 16. 9. 2009 9:51)

Tedy Mančí,živě si tě umím představit. A jaký z toho zážitku máš krásné pojednání.O

Portrét

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 2
Celkem: 318784
Měsíc: 4339
Den: 148